Kolmannen luennon (17.8.) luentopäiväkirjan tekeminen oli alkuun syystäkin erittäin hankalaa, sillä en päässyt luennolle oltuani kyseisen viikon kipeänä kotona. No, tehtävänä oli kuitenkin kirjoittaa merkintä ”luentopäiväkirjaan”, joten aloitin tunnin aihepiirin läpikäynnin ohjeiden mukaan kurssin nettisivuilta löytyvän diaesityksen avulla. Esitys olisi kaivannut luonnollisesti rinnalleen puhetta, tekstiä, mutta kun sitä ei ollut, jouduin kaivamaan sitä jostain muualta, nimittäin muiden kurssilaisten blogimerkinnöistä.
                      Kirjoitettuani eilen valmiiksi kolmannen blogitekstin, huomasin, kuinka opettavaista ja paljon pelkkää luennon kuuntelemista (no hard feelings, Leena ja Reijo!) mielenkiintoisempaa oli lukea muiden mielipiteitä. Kävimme kotona pienen keskustelun aiheesta ja isäni tokaisi, että siinäpä on nykyisen opetusjärjestelmän yksi suurimmista haasteista, saada opiskelijat oppimaan keskenään, ei pelkästään kuuntelemalla opettajan puhetta ja kirjaamalla faktoja ylös.
                      Mutta, anyway, kiitoksia kiintoisasta ja loppujen lopuksi todella antoisasta kurssista opettajille ja muille kurssilla istuneille. Olen varma, että kurssin sisällöstä riittää ammennettavaa niin jäljellä oleviin lukio-opintoihin kuin loppuelämäänkin.
VMS